De Zeliox is niet alleen een innovatief product, maar draagt ook nog eens bij aan een duurzame werkomgeving. Dat bewijst de krachtenbundeling van Staatsbosbeheer met Stihl en Brover Bedrijfswageninrichting!

Duurzaam werken
Staatsbosbeheer heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Dat uit zich onder andere in het kritisch blijven kijken naar de in te zetten bedrijfsmiddelen en de mate van milieubelasting die een bedrijfsmiddel heeft. In haar zoektocht naar het verminderen van de co2-uitstoot heeft Staatsbosbeheer de bedrijven Stihl en Husqvarna gevraagd wat hun mogelijkheden in handgereedschappen zijn in relatie tot duurzaam werken.

Mobiele stroomvoorziening
Onlangs presenteerde Stihl aan Staatsbosbeheer, beheereenheid Vechtdal, het antwoord. Een volledig ingerichte Volkswagenbus met moderne elektronica en elektrisch aangedreven handgereedschap. Motorzagen, bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen, slijptollen: alles aangedreven door Lithium-lon-pro-accu’s.

Brover Bedrijfswageninrichting was verantwoordelijk voor de complete inrichting van deze bedrijfsbus. Ivo Dekkers licht toe: “Door het onder meer inbouwen van de Zeliox, een mobiele stroomvoorziening, kunnen de elektrische handgereedschappen altijd en overal opgeladen worden. De Zeliox is compact en multifunctioneel, waardoor deze voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Met een continu vermogen van 3500 Watt is men op locatie altijd verzekerd van elektriciteit. In deze bedrijfswagen