Tweede pilot Werken met elektrische gereedschappen van start. Brover Bedrijfswageninrichting heeft wederom een bijdrage mogen leveren aan de pilot Elektrisch werken van Staatsbosbeheer. Ditmaal in samenwerking met Husqvarna, producent van bos- en tuingereedschap.

Duurzame werkomgeving
De pilot van Staatsbosbeheer is erop gericht om haar werkomgeving te verduurzamen door te gaan werken met elektrisch aangedreven professionele machines van Husqvarna. “Met deze pilot streven we naar het verminderen van de co2-uitstoot en dus het verlagen van de milieubelasting van een bedrijfsmiddel”, licht Godfried Vis, teamleider Staatsbosbeheer Zuidwest-Drenthe, toe. “En het wordt natuurlijk een stuk stiller in het bos.”

Dankzij onze accumachines kan men echt groen werken zonder zich druk te maken over uitlaatgassen en lawaai”, voegt Paul Miltenburg, business developer van Husqvarna toe. Om tijdens deze pilot goed inzicht te krijgen hoe de accumachines ingezet worden en waar deze zich bevinden zijn alle accuproducten uitgevoerd met Husqvarna Fleet Services.

Mobiele stroomvoorziening
Brover was verantwoordelijk voor een passende inrichting van de Volkswagen Caddy Maxi waarmee de boswachters op pad gaan. Ivo Dekkers, commercieel directeur bij Brover: “De wagen is voorzien van een praktisch uitschuifbaar ladesysteem waar alle machines een plek hebben. Bovendien hebben we een mobiele stroomvoorziening met continu vermogen van 3500 Watt ingebouwd, de Zeliox, waardoor de elektrische gereedschappen onderweg opgeladen kunnen worden. De Staatbosbeheer-medewe