Staatsbosbeheer gaat voor innovatie en duurzaamheid met de Zeliox!

 

De Zeliox is niet alleen een innovatief product, maar draagt ook nog eens bij aan een duurzame werkomgeving. Dat bewijst de krachtenbundeling van Staatsbosbeheer met Stihl en Brover Bedrijfswageninrichting!

 

 

Duurzaam werken

Staatsbosbeheer heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Dat uit zich onder andere in het kritisch blijven kijken naar de in te zetten bedrijfsmiddelen en de mate van milieubelasting die een bedrijfsmiddel heeft. In haar zoektocht naar het verminderen van de co2-uitstoot heeft Staatsbosbeheer de bedrijven Stihl en Husqvarna gevraagd wat hun mogelijkheden in handgereedschappen zijn in relatie tot duurzaam werken.

 

Mobiele stroomvoorziening

Onlangs presenteerde Stihl aan Staatsbosbeheer, beheereenheid Vechtdal, het antwoord. Een volledig ingerichte Volkswagenbus met moderne elektronica en elektrisch aangedreven handgereedschap. Motorzagen, bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen, slijptollen: alles aangedreven door Lithium-lon-pro-accu’s.

Staatsbosbeheer gaat voor de Zeliox van Brover

Brover Bedrijfswageninrichting was verantwoordelijk voor de complete inrichting van deze bedrijfsbus. Ivo Dekkers licht toe: “Door het onder meer inbouwen van de Zeliox, een mobiele stroomvoorziening, kunnen de elektrische handgereedschappen altijd en overal opgeladen worden. De Zeliox is compact en multifunctioneel, waardoor deze voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Met een continu vermogen van 3500 Watt is men op locatie altijd verzekerd van elektriciteit. In deze bedrijfswagen hebben we een grote schuifkast ingebouwd met daarin de

laadsystemen van alle verschillende accu’s.”

Pilot

Staatsbosbeheer zal de komende periode in de regio Vechtdal een pilot draaien met de gereedschappen van Stihl. Elders in het land zal een soortgelijke pilot van start gaan met de machines van Husqvarna. In de praktijk zal ervaren moeten worden welke accu het beste past bij welke klus, aangezien er verschil zit in gebruiksduur en bijbehorend gewicht. Eén ding staat vast: het wordt in ieder geval stiller in het bos!

Bedrijfsbus Staatsbosbeheer ingericht met de Zeliox

Meer weten?

Benieuwd of Brover Bedrijfswageninrichting iets voor u kan betekenen? Of dat de Zeliox de oplossing is voor uw bedrijfswagen(s)? Dan zien wij uw telefoontje naar 040 3400 300 of e-mail graag tegemoet. Of kom langs in ons Experience Center en ervaar onze totaaloplossingen op het gebied van bedrijfswageninrichting!

Vorige berichtVolgende bericht