Wie ben je en waar kom je vandaan?Marco Kuystermans, Electronic System Designer Zeliox bij Brover
“Mijn naam is Marco Kuystermans, woonachtig in Helmond. Oorspronkelijk kom ik niet uit Brabant. Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp. Via mijn vorige werkgevers Philips, NXP en ASML ben ik in het “Brabantse” terecht gekomen en ik zou niet meer weg willen!”

Sinds wanneer werk je bij Brover en wat doe je precies?
“In mei ben ik begonnen bij Brover Bedrijfswageninrichting. Dit ging via Eric van Oudheusden, nu weer een collega bij Brover, maar ook een oud collega uit mijn NXP-tijd. Mijn functiebenaming is: Electronic System Designer voor de Zeliox. In het kort komt het erop neer dat ik, in een team van 4 personen, verantwoordelijk ben voor de architectuur, constructie en realisatie van de Zeliox.

Met ditzelfde team zijn we ook verantwoordelijk voor de R&D binnen Brover. Uit onze koker komt bijvoorbeeld de Safety Box en denken we mee met allerlei toepassingen voor in en rond een bedrijfswagen.”

Kun je ons iets meer vertellen over de Zeliox?
“De Zeliox is een mobiele stroomvoorziening die je op locatie kunt gebruiken. Op dit moment is de Zeliox al te vinden in Nederland, Engeland en Spanje. Alle informatie van alle Zeliox-en die nu op de weg zitten worden door ons verwerkt. Ook kan de Zeliox desgewenst op afstand uitgelezen worden. Wij kunnen dan bijvoorbeeld een melding geven als de Zeliox opgeladen dient te worden bij langdurig gebruik. Dit is echter een optie: als de klant dit niet wil, dan gebeurt dat niet.

De Zeliox is de opvolger van de Powerbox. Er zijn uiteraard een aantal verschillen tussen beiden: de Zeliox maakt bijvoorbeeld gebruik van Lithium-accu’s, de Powerbox is uitgerust met lood accu’s. De Zeliox verschilt bovendien ook qua filosofie, werkzaamheden en bevat veel meer intelligentie dan de Powerbox.”

Hoe zie je je toekomst bij Zeliox en Brover?
“Regelmatig wordt onze R&D-afdeling ook ingezet voor Brover. Er bestaat dan ook een nauwe samenwerking met de afdeling Elektrotechniek: Zij maken o.a. kabelbomen, dat is echt een vak apart. Een kunst die Brover dus beheerst, super!
Ik voorzie dat we steeds vaker samen gaan werken met andere afdelingen: collega’s vinden steeds gemakkelijker de weg naar onze afdeling, wat een zeer goede vooruitgang is. Ik heb het erg naar mijn zin bij Brover: het is een familiebedrijf en een echte verademing na de enorme organisaties waar ik hiervoor werkzaam ben geweest.”

Wil jij ook bij Brover werken? Bekijk dan hier onze vacatures!

Vorige berichtVolgende bericht