Een praktische en duurzame mobiliteitsoplossing voor Strukton

 

Vanaf heden rijden ze rond op het terrein van de High Tech Campus Eindhoven, VDL ETG in Eindhoven en Philips Healthcare in Best: opvallend gekleurde Stints in een Strukton-jasje. Het resultaat van een voorbeeldige samenwerking tussen Strukton Worksphere, Stint Urban Mobility, Brover Bedrijfswageninrichting, Terberg Leasing en Omnimark.

 

  

 

Innovatieve mobiliteitsoplossing

“We hebben als Strukton bewust gekozen voor de inzet van Stints, omdat het een praktische en schone mobiliteitsoplossing is”, verklaart Bob Nolte, inkoopmanager bij Strukton Worksphere. “Een oplossing die perfect aansluit bij de innovatie- en duurzaamheidsambities van onze klanten.”

 

“Een stint is een elektrisch voertuig waarmee je personen of middelen makkelijk en veilig kan vervoeren”, legt Edwin Renzen, managing partner van Stint Urban Mobility uit. “We maken de wereld graag een beetje groener en daar dragen onze Stints absoluut aan bij. Ze blijken voor steeds meer vervoersprocessen een uitkomst. Zo is het gebruik van de Stint bij de High Tech Campus gericht op het vervoer van materialen, op een milieuvriendelijke manier. Want de vervanging van reguliere voertuigen door Stints vermindert de co2-uitstoot.”

 

Maatschappelijk verantwoordelijkheid

“De uitstoot van co2 moet omlaag”, zegt Ferry Heijdelberger, groepsleider Operations en vertegenwoordiger van regio Zuid in de mvo-referentiegroep bij Strukton Worksphere. “Op meerdere vlakken proberen wij onze emissiedoelstellingen te realiseren. Of het nu gaat om ons leasewagenpark of in dit geval het inzetten van de Stint op onze klantlocaties. We hebben samen met Brover, Stint en Terberg Leasing een prima mobiliteitsoplossing gecreëerd. Ook onze klanten zijn er trots op dat Strukton zichtbaar initiatieven onderneemt ter bevordering van een schoner milieu. Naast de al reeds ingezette e-bikes, e-bakfietsen en e-scooters zal de Stint vaker zichtbaar worden op onze werklocaties.

 

Verrassende mobiele inrichting

Naast duurzaamheid blinkt een van deze Stints ook uit vanwege zijn praktische toepasbaarheid. De Stint is voorzien van een mobiele inrichting op maat, geleverd door Brover Bedrijfswageninrichting. Ivo Dekkers, commercieel directeur bij Brover licht deze toe: “De belangrijkste vereisten voor de inrichting waren flexibiliteit, wendbaarheid en duurzaamheid. Met deze drie factoren in het achterhoofd hebben we een mobiele werkplaats ontwikkeld op basis van een Dynnox-systeem gecombineerd met een Aluca-inrichting en ingebouwd in een Stint. Dit multifunctionele verrijdbare systeem is lichtgewicht en weersbestendig. De gehele uitrusting  met gereedschappen en materialen is uitneembaar, waardoor deze gemakkelijk en zonder te tillen vervoerd kan worden, óók binnen in een gebouw. Het plegen van onderhoudswerkzaamheden in en aan panden op het High Tech Campus-terrein verloopt hierdoor een stuk praktischer en sneller.”

 

 

Publieke herkenbaarheid

Voor een stukje herkenbaarheid zorgde Omnimark tot slot voor de belettering van de stints. “Hoe klein of groot het te beletteren object ook is, we zijn van mening dat ieder bedrijf een optimale publieke zichtbaarheid verdient”, aldus Joost Augusteijn, key-accountmanager van Omnimark.

Vorige berichtVolgende bericht